Mainos
Mainos

Varo poliisia esittävää nettihuijaria – tapauksia Pohjanmaalla

Nettihuijareita on tällä hetkellä liikkeellä ainakin Pohjanmaalla. Pohjanmaan poliisi on viime päivinä vastaanottanut kolme rikosilmoitusta nettihuijauksista.

Näissä tapauksissa huijarit ovat toimineet samalla tavalla. He ovat lähettäneet sähköpostia, jossa ne väittävät olevansa poliisista.

Viestissä lukee, että henkilön henkilötunnuksella on tehty tilaus NetAnttilasta ja tavarat lunastettu henkilön nimissä.

Viestin mukaan poliisi on saanut tekijän kiinni, mutta lasku tuotteista on edelleen maksamatta. Henkilöä pyydetään viestissä maksamaan lasku, koska asian käsittely kestää sen verran kauan, että henkilö menettää luottotietonsa. Viestin mukaan henkilö saa rahat takaisin kun poliisi ehtii kuulustella hänet asiassa.

Rikoskomisario Mikael Appel muistuttaa, ettei tällaisiin viesteihin ei missään nimessä kannata vastata, saati maksaa mitään.

Poliisi tutkii tapauksia petoksen yrityksinä, väärennyksinä ja virkavallan anastuksina.

Appelin mukaan huijausviestejä on todennäköisesti liikkeellä muuallakin Suomessa, sillä huijareiden on helppo saada ihmisten sähköpostiosoitteita käsiinsä. Poliisin mukaan Pohjanmaan tapaukset ovat todennäköisesti yhteydessä Savossa olleisiin tapauksiin.

Huijareiden jäljet johtavat todennäköisimmin ulkomaille.

(MTV3)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme