Mainos
Mainos

Varotoimet purettu ammattiopistolla – asemiehen etsinnät jatkuvat Ylöjärvellä

Ammattioppilaitoksen tilat olivat lukittuina ja oppilaita kehotettiin pysymään sisällä noin puolentoistatunnin ajan tänään iltapäivällä. Luvan eristyksen purkamiseen antoi poliisi.

Tampereen seudun ammattioppilaitos Tredun toisen asteen koulutuksen tuotantojohtaja Jorma Suonio kertoo MTV Uutisille, että tilanne on purettu hetki sitten Ylöjärvellä sijaitsevassa Tredun toimipisteessä.

– Olen kuullut, että poliisin operaatio jatkuu toisaalla. Se on siirtynyt niin kauas, että poliisi antoi luvan purkaa varotoimenpiteen täällä.

Eritys kohdistui noin 40 opiskelijaan ja reiluun 10 muuhun henkilökuntaan kuuluvaan. Se kesti noin puolitoista tuntia.

Aloite oppilaitoksen eristämiseen ei tullut poliisilta, vaan koulun henkilökunnalta, joka oli kuullut alueella liikkuvasta asemiehestä. Suonio ei itse ollut eristyksen aikaan Ylöjärvellä.

– Tilanne ei kuulemma ollut mitenkään ahdistava, koska poliisin toimenpiteet eivät näkyneet täällä ja näissä pihapiireissä. 

Suonio käy läpi tilannetta koululla parhaillaan. Oppilaitoksilla on vastaavia tilanteita varten tarkat toimintaohjeet.

– Onhan tämä poikkeuksellinen tilanne. Ihmiset saattavat kokea sen hyvin eri tavoilla.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme