Mainos
Mainos

Varsinais-Suomessa paljastui laaja talousrikosvyyhti

Varsinais-Suomessa on paljastunut rikosvyyhti, jossa useiden henkilöiden epäillään syyllistyneen talousrikoksiin. Heitä epäillään muun muassa törkeistä veropetoksista ja törkeistä velallisen epärehellisyyksistä. Rikokset ovat tapahtuneet vuosina 2002-2006.

Pääepäilty on varsinaissuomalainen keski-ikäinen mies, jolla on aiempaa rikostaustaa. Mies on ulosottovelallinen. Rikoskumppaneina miehellä epäillään olleen 51- ja 38-vuotiaat Helsingissä asuvat miehet, jotka ovat toimineet pääepäillyn yhtiöiden työnjohtajina.

Poliisi kertoo pääepäillyn harjoittaneen lähinnä rakennusalan aliurakointia pääkaupunkiseudulla suomalaisen ja virolaisen yhtiönsä välityksellä. Kummankin yhtiön myynti on ollut vuosina 2002-2006 useita miljoonia euroja.

Yhtiöiden epäillään jättäneen maksamatta veroja vääristeltyjen ostolaskujen avulla yhteensä noin 1,7 miljoonan euron edestä. Lisäksi pääepäiltyjen arvioidaan välttäneen henkilökohtaisessa verotuksessaan noin 700 000 euron edestä veroja. Epäillyiltä on saatu rikoshyötynä takavarikkoon noin 200 000 euron omaisuus.

(MTV3-STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme