Mainos
Mainos

Varuskunnasta hävinnyt rynnäkkökivääri edelleen kateissa

Pohjois-Karjalan prikaatista hävinnyt rynnäkkökivääri on edelleen kateissa. Rynnäkkökiväärin etsintöjä jatkettiin Kontiolahdella, mutta iltaan mennessä asetta ei ollut prikaatin esikuntapäällikön Tuomo Juvosen mukaan löytynyt.

Rynnäkkökiväärin katoaminen huomattiin lauantaina aamulla tehdyn tarkastuslaskennan yhteydessä. Rynnäkkökiväärin haltija oli jättänyt aseensa yöksi majoitusteltan viereen.

Ase oli käytössä lauantaina päättyneessä aselajiharjoituksessa. Se katosi varuskunnan harjoitusalueelta, jonne myös ulkopuoliset pääsevät.

Pohjois-Karjalan prikaatin toimintaan aseen katoamisella ei ole Juvosen mukaan vaikutuksia, vaan koulutus on tarkoitus viedä läpi ohjelman mukaisesti.

Aseessa oli harjoituskäyttöön tarkoitettuja paukkupatruunoita. Jos ase on varastettu, kovien ammusten hankkiminen on mahdollista, joskin epätodennäköistä.

Joensuun poliisi tutkii aseen katoamista.

(MTV3-STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme