Mainos
Mainos

Vastaanottokeskuksen johtaja: Tunnelmat järkyttyneitä

Aamulla tulipalon vuoksi evakuoidun Tampereen Rautaharkon vastaanottokeskuksen johtaja Päivi Nikkola kuvailee tunnelmia järkyttyneiksi.

-Väki on järkyttynyttä. Onhan tämä surullista meidän kaikkien puolelta, sekä asukkaiden että henkilökunnan.

Poliisin mukaan rakennuksen yleisissä tiloissa oli sytytetty palo, jota epäillään tahallaan sytytetyksi.

Keskuksessa asuu tällä hetkellä 85 aikuista miestä. Suurin osa heistä on Irakista ja Afganistanista. Nikkolan mukaan keskuksen liepeillä ei ole havaittu aiemmin epäilyttäviä merkkejä.

-On ollut rauhallista. Ennakkoaavistuksia tällaisesta ei ole ollut. Onhan tämä turvallisuusasia sellainen, että kaikessa vastaanottotoiminnassa siihen kiinnitetään nyt erityistä huomiota.

Porraskäytävässä syttyneen tulen leviäminen huoneistoihin onnistuttiin pelastustoimen mukaan estämään. Palossa kuitenkin syntyi voimakkaasti savua, joka täytti koko rakennuksen.

Kolmikerroksisen vastaanottokeskuksen välittömässä läheisyydessä ei ole muita rakennuksia, eikä palo ollut vaarassa levitä.

Rautaharkon vastaanottokeskusta ylläpitää Hoivapalvelu Metsätähti, joka on osa Mehiläinen-konsernia. Keskus sijaitsee Varikkokadulla Tampereen keskustasta etelään, ja siellä on tilat 120 turvapaikanhakijalle.  

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme