Mainos
Mainos

Vauvalla murtuneita luita ja aivoverenvuotoa – oikeus hylkäsi vanhempien syytteet varman näytön puuttuessa

Espoon käräjäoikeus on todennut syyttömäksi pariskunnan tapauksessa, jossa muutaman kuukauden ikäiseltä lapselta murtui luita ja hän sai vakavaa aivoverenvuotoa.

Syyttäjän mukaan lasta oli julmasti käsitelty väkivaltaisin ottein. Syyttäjä viittasi lääketieteellisen selvitykseen, jonka mukaan vammat eivät olleet voineet johtua vauvan omista toimista. Aivoverenvuodon ja murtuneiden luiden lisäksi vauvan silmissä havaittiin verkkokalvojen verenvuotoa, jotka antoivat viitteitä kovasta ravistelusta.

Poliisi oli kerran joutunut käymään pariskunnan kotona vauvan nukkuessa sen jälkeen kun mies oli lyönyt nyrkillä oveen.

Vanhemmat kiistivät pahoinpitelyt. He kertoivat olevansa tietämättömiä, mistä kyseiset vammat olivat syntyneet. Vanhempien mukaan lapsen pää oli kerran osunut vahingossa oveen ja lapsi oli myös kerran pudonnut sängystään lattialle.

Käräjäoikeuden mukaan syyttäjän selvityksistä huolimatta jää mahdolliseksi, että vammat olivat syntyneet jollakin tavalla tapaturmaisesti. Tämän takia käräjäoikeus hylkäsi syytteet. Tuomio ei ole lainvoimainen.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme