Mainos
Mainos

Vauvamurhista syytetty kuulusteluissa: ”En tiennyt mitä tehdä ruumiille”

- Mä en jotenkin keksinyt yhtään mitään tapaa, 35-vuotias nainen kertoi poliisikuulusteluissa siitä miksi hän säilytti vauvojen ruumiit.

Jutun oikeudenkäynti alkoi maanantaina, mutta poliisi julkisti jutun esitutkinta-aineiston vasta torstaina iltapäivällä. Naista syytetään Oulun käräjäoikeudessa viidesta murhasta.

Poliisi kysyi ruumiiden säilyttämisestä.

- Olisihan mun pitänyt oikeasti soittaa jonnekin jo sen ensimmäisen kohdalla. Mä en jotenkin keksinyt yhtään mitään tapaa. Musta tuntui niin kauhealta lähteä jonnekin kaivamaan jotain kuoppaa… tai jotakin muuta.

- Varmaan mulla on ollut sellainen olo, että se tulee julki jossain vaiheessa. Mutta en sitten ole kuitenkaan sitä itse pystynyt kenellekään sanomaan. Olen elänyt semmoisessa sumussa.

- Onhan tämä väärin mitä on tapahtunut, mutta kun mä en ole itse niille tahallisesti mitään tehnyt.

"Mietin hautaamista"

Miksi et haudannut niitä? poliisi kysyi.

- Sitäkin olen miettinyt, mutta en mä sitä sitten ikinä toteuttanut. Kun olisihan siihenkin nyt varmaan joku kiinnittänyt huomiota, jos mä olisin viuhtonut lapion kanssa keskellä metsää.

Koitko tekeväsi väärin?

- Koen mä siinä tekeväni väärin, kun mä piilotin ne. Koin. Kyllä.

Oikeudessa nainen kiisti murhasyytteet ja sanoi vauvojen syntyneen kuolleina. Syyttäjä on toista mieltä.

"Hätäratkaisuja"

- Jos mä olisin suunnitellut sen jutun, niin olisihan mä miettinyt valmiiksi sen että mitä mä teen. Ne ovat olleet semmoisia paniikissa tehtyjä hätäratkaisuja. Ja sitten tavallaan olen uskotellut itselleni, että kyllä näihin vielä joku ratkaisu löytyy. Että kyllä mä jotain keksin.

Poliisi kysyi miksi nainen ei soittanut ambulanssia synnytyksiin.

- Kyllä mä olen sitä miettinyt monta kertaa. Hirveän vaikea sanoa miksi sitä on toiminut niin kuin on toiminut.

Vauvojen ruumiit löytyivät kerrostalon kellarista. Huoltomies oli ihmetellyt mätänevää hajua ja nostanut kolme jätesäkkipakkausta parkkipaikalla olevaan jäteaitaukseen. Talossa asuva 35-vuotias oli myös paikalla ja sanoi poliisille tietävänsä mitä pakkaukset pitävät sisällään.

Aiemmin ruumiita oli säilytetty lukollisessa arkkupakastimessa, mutta sen hän oli heittänyt muutossa pois. Nainen arveli, että pakkaus on voinut hajota.

- Kun mä en keksinyt mitään ratkaisua. Eikä tietenkään tuossa vaiheessa voi mennä pyytämään keneltäkään mitään jeesiäkään.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme