Mainos
Mainos

Vauvamurhista syytetyn kuulustelut - "Ensimmäinen kirjoitti lopputarinan"

- Mä vielä niin kuin semmoisessa unenpöpperössä ajattelin, että se oli vain pahaa unta… Kunnes mä tajusin, ettei se ollut, vauvamurhista syytetty äiti kertoi poliisikuulustelussa.

Nainen kertoi ensimmäisen synnytyksen jälkeen laittaneensa lapsen ämpäriin ja kannen kiinni. Hän paketoi vauvan jätepussiin ja jossain vaiheessa vei sen kellariin pakastimeen.

- Kukaan ei kiinnitä siihen mitään huomiota, jos mä laitan sen sinne sisälle. Ja tosissaan ajattelin, että se oli vain väliaikainen.

35-vuotias nainen kiistää syyttäjän maanantaina lukemat viisi murhasyytettä. Hänen mukaansa vauvat syntyivät kuolleina.

- Mä en näin jälkeenpäin pysty käsittämään sitä itsekään. Enkä mä pysty käsittämään sitä miksi mä sitten en ole pystynyt kertomaan.

- Koska se asia on niin kuin vaivannut siitä päivästä lähtien. Ja ollut niin suuri osa mun elämään, mitä mä en ole koskaan pystynyt kenenkään kanssa jakamaan.

- Tavallaan mä menetin silloin luottamuksen itseeni.

Tapaus kalvoi

Kun nainen huomasi olevansa uudestaan raskaana, niin ensimmäinen tapaus kalvoi mieltä.

- Sen ensimmäisen syntymä kirjoitti tavallaan sitten ilmeisesti koko tämän lopputarinan. En voinut alusta alkaenkaan kertoa kenellekään. Mulla on varmaan vilistänyt moniakin ajatuksia mielessä. Ja kaikki muutkin huolet painoi koko ajan päälle. Musta tuntui, että mun on pakko vaan selvitä päivästä toiseen.

Kuulusteluissa nainen kertoi mm. rahahuolista.

- Siinä vaiheessa varmaan tullut niinku se suurin kuori päälle.

- Mä en tietyllä tavalla kokenut olevani enää edes se sama ihminen, jota mä olin ollut ennen sitä. Vaikka mä yritin sitä tavallaan esittämäänkin.

Nainen ei koskaan haudannut lapsia, vaan säilytti niitä varastoissa.

- Mä en ole missään määrin ikinä nauttinut siitä tilanteesta, että mä tiesin niiden olevan siinä lähellä. Se on tehnyt siitä vain tuskaisempaa.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme