Mainos
Mainos

Vehmaan kuolonkolarista 10 vuoden tuomio – viimeinen viesti ennen kaksi tappanutta itsemurhayritystä: "Sori iskä"

Varsinais-Suomen käräjäoikeus antoi Vehmaan kuolonkolarista pitkän tuomion itsemurhaa yrittäneelle miehelle, joka itsemurhayrityksessään tappoi kaksi kaksi henkilöä. 

Todisteiden perusteella mies oli päättänyt tehdä itsemurhan. Isälleen kirjoittamassa viestissä mies oli hyvästellyt tämän ja todennut, että autosta jää tuskin mitään jäljelle. Vain muutamaa minuuttia ennen tekoa hän oli laittanut vielä isälleen viestin "Sori iskä, mä rakastan sua. Kato tyynyn alle".

Hän oli myös lähettänyt kavereilleen kuvansa ohessa tekstin "Hyvästi".

Oikeus katsoi, että päivänvalossa tehdyssä itsemurhayrityksessä syytetty näki, että vastaantuleva auto oli henkilöauto. Näin ainakin syyntakeisen ihmisen olisi pitänyt ymmärtää vastaantulevienkin kuolevan varsin todennäköisesti.

Mies tunnusti teon, mutta kiisti aikoneensa tappaa törmäyksen uhrit. Oikeus katsoi tämän toimineen alentuneesti syyntakeisena hänen sairastamansa vaikea-asteisen masennuksen vuoksi. Hänen havainto- tai päättelykykynsä ei kuitenkaan ollut siten alentunut, että hän ei olisi tekohetkellä ymmärtänyt vastaantulevan auton matkustajien varsin todennäköisesti vahingoittuvan teossa.

Mies tuomittiin kahdesta alentuneesti syyntakeisena tehdystä taposta, alentuneesti syyntakeisena tehdystä tapon yrityksestä sekä alentuneesti syyntakeisena tehdystä törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta kymmenen vuoden vankeusrangaistukseen. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme