Mainos
Mainos

Veivät luvatta yli 6000 tonnia asfalttijätettä kiinteistöille – syytteet hylättiin

Hyvinkään käräjäoikeus hylkäsi tiistaina kaikki syytteet ympäristön turmelemisesta jutussa, jossa oli kyse asfalttijätteen sijoittamisesta. Jutussa oli syytettyinä viisi miestä.

Asfalttijäte syntyi Helsinki-Vantaan lentoaseman korjaustöistä. Yli 6 000 tonnia jätettä vietiin luvattomasti Nurmijärvellä ja Tuusulassa sijaitseville kiinteistöille.

Käräjäoikeus arvioi, että asfalttimurske ei sisältänyt merkittäviä määriä ympäristölle haitallisia aineita. Oikeus totesi, että muut kiinteistöt, joille on kuljetettu samaa asfalttimursketta, ovat saaneet ympäristöluvan.

Syytteistä vapautettiin konsulttiyhtiön toimitusjohtaja ja maanrakennusyhtiön sekä kolmen kuljetuspalveluita tuottaneen yhtiön toimitusjohtajat. Finavian projektipäällikön osalta syyttäjä luopui syytteestä jo aiemmin.


Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot