Mainos
Mainos

Veli puolusti sisartaan oikeudessa: "Anneli ei laittanut sanoja tyttärensä suuhun"

Murhasta syytetyn Anneli Auerin veljeltä kyseltiin tänään Vaasan hovioikeudessa tapahtumista sairaalassa surmayön jälkeen vuonna 2006.

Aiemmin tänään oikeudessa käytiin läpi surmatun Jukka S. Lahden siskon kertomusta, jossa hän kertoi, ettei perheen vanhin tytär kertonut nähneensä ulkopuolista murhaajaa talossa.

Auerin veli sen sijaan sanoi oikeudessa, että tytär kertoi sairaalassa yksityiskohtaisesti talossa olleesta miehestä. Tytär kertoi heränneensä ukkosen paukkeeseen ja poistuneensa kolme kertaa makuuhuoneestaan.

- Hän kertoi, että oli nähnyt, että tummiin pukeutunut lähti pois. Muistan sellaisen yksityiskohdan, että tytär kertoi, että mies oli pukeutunut mustaan huppariin, jossa olisi ollut selässä teksti. Lisäksi hän oli ilmeisesti nähnyt miehen myös etupuolelta, koska hän kertoi, että hupparin huppu oli kiristetty naaman ympärille. 

Veljen mukaan tytär kertoi tapahtumista Auerin "haastattelemana".

- Anneli ei laittanut sanoja tyttären suuhun, vaan esitti kysymyksiä, veli kertoi.

Veli ei osannut antaa vastausta siihen, miksi Lahden sisko muisti tilanteen eri tavalla. Hän ei muistanut, että Auer olisi kertonut tarinan ja tytär olisi vain vahvistanut tarinan sanomalla "niin se kävi", kuten Lahden sisko on esitutkinnassa sanonut.

- Aika paha kysymys, kumpi muistaa paremmin. Jätetään se tuomareille, veli sanoi.

Syyttäjä halusi tietää, kertoiko Auer itse huppumiehen tuntomerkkejä lasten läsnäollessa. Veli muisteli, että Auer oli käynyt läpi muun muassa miehen vaatetusta.

Lisäksi syyttäjä kysyi, pitikö veli kummallisena sitä, että Auer kävi surmayötä yksityiskohtaisesti läpi lastensa läsnäollessa.

- Kun ajattelee, miten pieniä lapset olivat, ei se ehkä kauhean fiksua ollut, veli sanoi.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme