Mainos
Mainos

Vene pörräsi ympyrää järvellä - kuski sammuneena

Etelä-Savon Sulkavalla mökkiasukki kohtasi merkillisen näyn perjantaina. Kyrsyäjärvellä pyöri moottorivene ympyrää keskellä päivää, mutta veneessä ei näkynyt kuljettajaa. Mökkiläinen lähti omalla veneellään tarkistamaan tilannetta ja äkkäsi, että moottoriveneilijä oli sammunut veneen pohjalle.

Mökkiläinen hinasi veneen ja sammuneen miehen rantaan ja kutsui paikalle poliisit. Sammunut saatiin hereille, ja puhalluskokeen tulos oli 2,24 promillea, kertoo poliisi.

Myös muualla Suomessa on tavattu runsaasti ruorijuoppoja. Poliisin vesiliikennevalvonnassa Hämeenlinnassa narahti perjantaina kolme humalassa moottoriveneellä ajellutta kuljettajaa. Kaikki miehet puhalsivat poliisin alkometriin yli promillen lukemat.

Porin Etelärannassa poliisin venepartio tavoitti perjantaina nakkilalaismiehen ajamassa moottorivenettä 1,62 promillen humalassa. Miehellä oli kyydissään seitsemän henkilöä.

Suomen rikoslain mukaan venettä ohjaava henkilö syyllistyy vesiliikennejuopumukseen, jos hänen veressään on alkoholia vähintään yksi promille.

(MTV3 - STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme