Mainos
Mainos

VIDEO: Laaja marihuanaliiga kiinni - näin tulli ratsasi kuriirin auton

Tulli on paljastanut huumeiden salakuljetusliigan, jonka epäillään tuoneen Suomeen parin vuoden aikana sata kiloa marihuanaa. Sen arvo katukaupassa on noin kaksi miljoonaa euroa.

Jutussa on epäiltynä 12 henkilöä, joista seitsemän on vangittu. Suuri osa epäillyistä on lähtöisin läntisestä Afrikasta, mutta joukossa on myös suomalaisia.

Tullin mukaan marihuanan kuljetti Suomeen kuriirina toiminut nainen, joka toi huumeet noin viiden kilon erissä Saksasta autolla tai laivamatkustajana.

Suomen rajan yli nainen tuli Naantalin tai Vuosaaren satamissa. Reissuja oli kaikkiaan noin 20. 

Ekstaasia vararenkaassa

Nainen jäi kiinni helmikuun puolivälissä Uudellamaalla ja silloin häneltä takavarikoitiin 12 kiloa marihuanaa ja reilut 9300 ekstaasitablettia. Aineiden yhteisarvo katukaupassa olisi ollut noin 380 000 euroa.

– Marihuana oli suurelta osin piilotettu matkalaukkuun ja ekstaasi auton vararenkaaseen. Salakuljetetun marihuanan kokonaismäärä selvisi esitutkinnassa, sanoo tutkinnanjohtaja, ylitarkastaja Tero Virtanen Tullista.

Juttu on Virtasen mukaan erittäin laaja sen pitkäkestoisuuden ja huumemäärän takia. Lisäksi katukauppa-arvo, 20 euroa grammalta, on ollut tavallista korkeampi.

– Tämä marihuana on ollut erittäin korkealaatuista, niin sanottua marihuanan kukkaa. Sen thc-pitoisuus on ollut suurempi kuin lehdissä ja kasvin varsissa. Korkeasta laadusta saa maksaa kovemman hinnan.

Marihuanaa liikkuu paljon

Tullissa on tutkittu samankaltaisia salakuljetusrikoksia useita viimeisen vuoden aikana.

Esimerkiksi joulukuussa MTV Uutiset kertoi tullin paljastaneen 100 kilon marihuanan salakuljetuksen. Tekotapa oli hyvin samanlainen kuin nytkin: epäillyt olivat suurelta osin kotoisin Länsi-Afrikasta ja huumeet kuljetettiin Saksasta.

Kaiken kaikkiaan Tulli on Virtasen mukaan takavarikoinut tai selvittänyt viimeisen puolentoista vuoden aikana 300 kiloa marihuanaa.

Tullin tekemä esitutkinta on nyt valmis ja juttu siirtyy syyteharkintaan tällä viikolla. Juttua oli Tullin lisäksi tutkimassa kansainvälisiä toimijoita ja Helsingin huumepoliisi.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme