Mainos
Mainos

Video: Moottoripyöräpoliisi kaahasi epäillyn perässä läpi kaupungin – poliisin toiminta järjettömässä hurjastelussa selvitetään

Valtakunnansyyttäjänvirasto on aloittanut esiselvityksen liittyen videoon, jossa mooottoripyöräpoliisi jahtaa moottoripyöräilijää Espoon ja Helsingin alueella.

Julkisuudessa levinnyt takaa-ajovideo on herättänyt runsaasti kysymyksiä videolla ajavan poliisin toimien laillisuudesta. Videolla moottoripyöräpoliisi muun muassa ajaa huomattavaa nopeutta moottoripyörän perässä ohitellen ajoneuvoja sekä kaahaa asuinalueiden ja pihojen lävitse.

Koska poliisimiestä epäillään rikoksesta, tutkinnanjohtajana toimii syyttäjä.

Video on kuvattu poliisin mukaan viime kesänä 29. kesäkuuta, ja se on osa oikeudessa käsitellyn kaahaustapauksen esitutkintamateriaalia. Tilanne oli kärjistynyt, kun moottoripyöräpoliisipartiot havaitsivat ylinopeutta ajaneen moottoripyöräilijän. Moottoripyöräilijällä oli kyydissään yksi matkustaja.

Tieto videosta ja sen sisällöstä saapui valtakunnansyyttäjänvirastoon tänä vuonna 30. tammikuuta. Valtakunnansyyttäjä kertoo tiedottavansa asiasta seuraavan kerran keväällä, kun päätös mahdollisesta esitutkinnasta on tehty.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme