Mainos
Mainos

VIDEO: Näin venäläinen hirviöhuume vaikuttaa

Venäjällä vaarallista krokodil-huumetta käytetään heroiinin korvikkeena. Arvion mukaan vuonna 2011 Venäjällä arvioitiin olevan jo miljoona krokodilin käyttäjää.

Italialainen kuvaaja Emanuele Satolli tapasi Venäjällä naisen, joka kertoo krokodilin käytöstään.

– Hampaat lähtevät, maksaan sattuu. Krokodilin vuoksi oloni on heikko, huimaa koko ajan. Tämä ei ole enää vain huume minulle, vaan elämäntapa, venäläisnainen kertoo.

Time-lehden videolla nainen kertoo selviytyvänsä, koska hän osaa valmistaa laadukasta krokodil-huumetta. Sen vuoksi naista pyydetäänkin valmistamaan krokodilia.

– Olen yrittänyt löytää muuta työtä, mutta en voi tehdä fyysistä työtä ja minulla on keskittymisvaikeuksia. Krokodilin ansiosta pystyn elämään, venäläisnainen kertoo. 

Krokodil tai kroko on nimitys, jota käytetään kotitekoisesta desomorfiinista. Krokodil aiheuttaa käyttäjälleen nopeasti vakavia fyysisiä vammoja, sillä sen valmistamiseen käytettävät aineet ovat epäpuhtaita.

Krokoa käyttävä ja valmistava venäläisnainen kertoo, että krokodil-huumeen valmistaminen on vaikeaa.

– Kaikki ne, jotka valmistavat ensimmäistä kertaa krokoa, yleensä kuolevat, krokodilia käyttävä venäläisnainen sanoo.

Krokodil-huumetta käyttävät kuolevat arvion mukaan kahden vuoden sisällä.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme