Mainos
Mainos

VIDEO: Suomen rajavartiosto osui kultasuoneen – tästä valistusvideosta tuli hitti Venäjällä

Kaakkois-Suomen rajavartiosto on alkanut ohjeistaa venäläismatkailijoita Suomen rajakäytännöistä myös sosiaalisessa mediassa.

Hieman yllättäen vartioston koostamasta Youtube-videosta on tullut pienimuotoinen hitti Venäjällä. Syksyllä julkaistua venäjänkielistä videota on katsottu yli 200 000 kertaa.

Oheisessa, MTV Uutisten suomeksi kääntämässä videossa venäläistä pariskuntaa esittävät rajavartioston työntekijät keskustelevat autossa pian koittavista rajamuodollisuuksista. Takapenkillä matkustaa myös "perheen poika". 

Videolla pariskunta keskustelee muun muassa Suomen puolella kielletyistä esineistä ja varmistaa, ettei Venäjällä yleistä tutkanpaljastinta tullut tällä kertaa mukaan.

Video on käsikirjoitettu yhteisvoimin Kaakkois-Suomen rajavartiostossa ja sen ohjauksesta ja kuvauksesta on vastannut vanhempi rajatarkastaja Markus Lehteinen rajavartiolaitoksen esikunnan rajatarkastustekniikkasektorilta.

Video on osa rajavartiolaitoksen valistustyötä Venäjällä. Rajan toisella puolella on lisäksi järjestetty tiedotustilaisuuksia paikalliselle medialle ja matkanjärjestäjille rajakäytäntöihin liittyen.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme