Mainos
Mainos

Poliisi kuollut ammuskelussa Vihdissä, toinen poliisi loukkaantunut vakavasti – tekijän motiivit hämärän peitossa

Länsi-Uudellamaalla Vihdissä on kuollut virkatehtävissä ollut poliisi. Lisäksi yksi poliisi on loukkaantunut vakavasti.

Aseistettu mies ampui poliisia kohti Nurmijärventiellä sijaitsevalla kiinteistöllä. Hänet löydettiin myöhemmin kuolleena alueelta.

Poliisi sai hälytyksen ammuskelusta Vihdissä eilen iltayhdeksän aikaan. Paikalle lähti useita partioita ja alue eristettiin.  

Noin klo 23 kiinteistössä ollut aseistettu ihminen ampui useita laukauksia kohti poliiseja. Laukauksia osui kahteen poliisimieheen, joista toinen menehtyi saamiinsa vammoihin. Toinen poliisimies loukkaantui vakavasti ja hänet toimitettiin sairaalaan. Tilanteen alkuvaiheessa myös paikalla olleet poliisit ampuivat laukauksia.

Myöhemmin etsintöjen yhteydessä poliisi löysi ammuskelleen miehen kuolleena kiinteistön alueelta.

Operatiivinen toiminta tapahtumapaikalla on päättynyt. Tapauksen tutkinta on siirretty aamuyön aikana Keskusrikospoliisille.

Tilanteen hoitamiseen osallistui Helsingin ja Itä-Uudenmaan poliisilaitosten sekä pelastuslaitoksen henkilöstöä.

Poliisi vaitonainen tapahtuman taustoista

Komisario Petri Launiainen kertoo, että tekijän motiiveista ei ole vielä tarkkaa käsitystä.

– Tässä vaiheessa ei ole vielä tarkkaa kuvaa monestakaan asiasta. Keskusrikospoliisi on ottanut asiasta esitutkintavastuun, Launiainen toteaa.

Myöskään siihen poliisi ei ota kantaa, oliko ammuskelija paikalla yksin vai oliko paikalla myös muita ihmisiä.

– Tässä vaiheessa ei lähdetä tarkentamaan sitä, mikä tilanne paikan päällä on ollut. Jutun yksityiskohdista ei voida kertoa tässä vaiheessa muutenkaan. Tiedot tarkentuvat jatkossa.

Tapauksessa loukkaantuneen vammat ovat Launiaisen mukaan vakavat.

– Hän on edelleen hoidossa, ja vammoja voi luonnehtia vakaviksi.

Launiainen kertoo, että tämänhetkisten tietojen mukaan ulkopuolisille ihmisille ei ollut vaaraa tilanteessa. Surmansa saanut poliisi työskenteli Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksella. 

Tapahtuma-alueella vierailleen STT:n kuvaajan mukaan Nurmijärventie oli aamupäivällä yhä molempiin suuntiin poliisin eristämä lähellä rikospaikkaa. Paikalla on poliisin rikosteknistä tutkintaa. 

Rikospaikka sijaitsee metsäisellä alueella, jolla on harvakseltaan asutusta.  

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme