Mainos
Mainos

Viikon poissa ollut työntekijä sai potkut - jäi ilman korvauksia

Jo viiden työpäivän ja vapaaviikonlopun poissaolo töistä riittää perusteeksi purkaa työsuhde. Autoalan firmasta lähtöpassit saanut työntekijä jäi korkeimmassa oikeudessa ilman korvauksia.

Varaosavastaavana työskennellyt mies oli vuonna 2004 pois töistä viisi perättäistä työpäivää ja niitä seuranneen arkilauantain ja -sunnuntain, jotka olivat hänen vapaapäiviään. Työntekijä ei KKO:n mukaan ilmoittanut työnantajalle pätevää syytä poissaololleen.

Korkein oikeus katsoi, että autofirmalla oli oikeus pitää miehen työsopimusta purkautuneena, kun tämä oli ollut työsopimuslaissa tarkoitetulla tavalla seitsemän päivää poissa. KKO:n mukaan seitsemällä päivällä tarkoitetaan viikkoa vastaavaa aikaa eli seitsemää kalenteripäivää, ei seitsemää työpäivää.

Turun käräjäoikeus ja Turun hovioikeus tulkitsivat asiaa aiemmin toisin. Korkein oikeus kumosi maanantaina hovioikeuden tuomion ja hylkäsi työntekijän kanteen. Autoalan firma vapautettiin korvausvelvollisuudesta.

Kaksi oikeusneuvosta oli KKO:n päätöksen lopputuloksesta eri mieltä.

(MTV3-STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme