Mainos
Mainos

Viiltäjä-Jackin mysteerin ratkaissut Ylellä: Olisin valmis auttamaan Ulvilan tapauksessa

Viiltäjä-Jackin mysteerin ratkaissut suomalaistutkija Jari Louhelainen kertoi tutkimuksensa kulusta tänään Ylen Arto Nyberg -ohjelmassa.

– Ennen tutkimusten aloittamista olin varmasti ainoa ihminen maailmassa, joka ei tiennyt Viiltäjä-Jackista. Tiesin kyllä Jackin, ja että murhia on tapahtunut, mutta en pitänyt sitä edes kovin mielenkiintoisena, Louhelainen sanoo.

Louhelainen alkoi selvittää Viiltäjä-Jackin mysteeriä kolme vuotta sitten. Silloin yhdelle uhrille kuulunut silkkihuivi tuli hänen tutkittavakseen, kun sen huutokaupasta ostanut liikemies Russell Edwards palkkasi Englannissa työskentelevän suomalaistohtorin Jari Louhelaisen tutkimaan kangasta. 

Russel Edwards teki kirjaansa varten 13 vuotta taustatyötä. Louhelainen tutki dna:ta kolmen vuoden ajan. Dna:n eristäminen silkkihuivin kuidusta vaati tarkkaa työtä ja uudenlaista menetelmää.

– Sanoin alussa Russelille, että tämä saattaisi olla suurinta rahantuhlausta ikinä.

Arto Nyberg kysyi suomalaistutkijalta, olisiko tällä vinkkejä suomalaisten, ratkaisemattomien murhien varalle - kuten Ulvilan tai Bodominjärven tapaukseen.

–Jos on jotain, mitä voin tehdä, olen valmis auttamaan. Jos kokonaisia soluja löytyisi, niin sitten olisi mahdollisuuksia.

Louhelaisen haastattelusta Ylellä raportoi Iltalehti

 

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot