Mainos
Mainos

Viime vuonna tuli tietoon lähes puoli miljoonaa rikosta

Poliisin, Tullin ja Rajavartiolaitoksen tietoon tuli viime vuonna noin 498 000 rikosta. Määrä on kaksi prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Poliisin tietoon tulleiden rikosten määrä on vähentynyt 1990-luvulta lähtien, kertoo Kriminologian ja oikeuspolitiikan instituutin vuosikatsaus.

Ilmi tulleiden pahoinpitelyrikosten määrä kasvoi 2010-luvulle saakka. Sen jälkeen poliisin tietoon tulleiden pahoinpitelyjen määrä on pienentynyt. Kyselytutkimusten perusteella vaikuttaa kuitenkin siltä, että väkivallan määrä on todellisuudessa pysynyt suunnilleen ennallaan.

Varkausrikosten määrä on Suomessa pienentynyt. Samaan aikaan petosrikosten ja etenkin maksukorttipetosten määrä on kasvanut. Rattijuopumusten määrä on vähentynyt noin kolmasosan 25 vuodessa.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot