Mainos
Mainos

Viinasedät ja -tädit jäävät piiloon

Nuorille päihteitä tarjoavia aikuisia voi olla vaikea saada vastuuseen teoistaan. Itä-Uudenmaan poliisin mukaan ilmiöön liittyy alkoholin ja tupakan välittämistä nuorille sekä toisinaan myös huumeita ja seksuaalisten palvelujen vaatimista.

Nuoret eivät usein halua kertoa tapahtumista, koska paljastaisivat silloin myös itselleen kiusallisia asioita. Rikoskomisario Kimmo Hyvärinen muistuttaa, että alaikäisiä pidetään kuitenkin tällaisissa jutuissa uhreina, ei rikoskumppaneina.

Hiljattain julkisuuteen tuli "Viina-Sepon" tapaus, jossa kuusikymppisen miehen ja hänen kahden lähisukulaisensa epäillään välittäneen suuria määriä alkoholia Länsi-Vantaalla vantaalaisille, helsinkiläisille ja espoolaisille nuorille.

Vantaan Rajakylän tapauksessa nuorten vanhemmat ovat seuranneet tilannetta huolestuneina jo pitkään, mutta todisteita päihteiden välittämisestä nuorille ei ole.

(MTV3 - STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme