Mainos
Mainos

Viittä miestä syytetään lähes 150 ihmisen tuomisesta luvatta Suomeen

Viittä miestä syytetään lähes 150 ihmisen järjestämisestä luvattomasti Suomeen. Syytteen mukaan miehet ovat toimineet osana järjestäytynyttä rikollisuutta.  

Jutun käsittely aloitettiin Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa torstaina.  

Syytteen mukaan miehet toivat Irakista Suomeen 149 ihmistä, joilla ei ollut maahantuloon vaadittavaa matkustusasiakirjaa. Myös syytetyistä osa on taustaltaan irakilaisia.

Osa maahantuoduista on syytteen mukaan maksanut matkastaan kerralla 10 000 euroa, osa taas on maksanut pienemmissä erissä. Epäillyt rikokset tapahtuivat kesä-elokuussa 2015.

Syyttäjä vaatii pääsyytetylle yli viiden vuoden vankeusrangaistusta. Muille syytetyille hän vaatii vähintään kahden vuoden vankeutta. 


Juttua ja otsikkoa korjattu 12.5.2016 klo. 13:56. Osa syytetyistä on irakilaistaustaisia, ei kaikki. 

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot