Mainos
Mainos

Vilja Eerikan äiti murtui kyyneliin muistellessaan viimeistä tapaamista

8-vuotiaana murhatun Vilja Eerikan äiti on todistanut tänään Helsingin käräjäoikeudessa.

Äiti on kertonut asioista rauhallisesti, välillä hän on joutunut pyyhkimään silmiään vanhoja asioista kerratessaan. Kun syyttäjä Tuire Tammilehto kuitenkin kysyi äidiltä aivan viimeisistä päivistä ennen Eerikan kuolemaa, äiti murtui täysin kyyneliin.

Äiti tapasi tyttärensä viimeistä kertaa kolme päivää ennen murhaa. Tyttö murhattiin äitienpäivänä 2012.

- Eerika toi tapaamiseen piirustuksen ja äitienpäiväkortin. Tuolloin hänellä oli todella iso mustelma poskipäässään ja pyysin henkilökuntaakin katsomaan sitä. 

Äidin mukaan häntä ei kuitenkaan otettu tosissaan, vaan työntekijät sanoivat, että asiaan voisi palata seuraavalla kerralla.

- Sanoin heille, että seuraavaa kertaa ei tule, äiti sanoi ja murtui. 

Äiti todistaa virkarikosjutussa, jossa yhtätoista sosiaalityöntekijää, lääkäriä ja terveydenhoitajaa syytetään virkavelvollisuuden rikkomisesta. Kaikki syytetyt kiistävät tahalliset laiminlyönnit.

Äiti on kertonut olleensa lukuisia kertoja yhteydessä lastensuojeluun, koska hän epäili, ettei tytär voinut hyvin isänsä ja äitipuolensa hoidossa. Äiti kokee, ettei hänen huoltaan kuunneltu.

Äidin lisäksi Helsingin käräjäoikeudessa kuullaan tänään Vilja Eerikan omia sosiaalityöntekijöitä.  

Jutun pääkäsittely alkoi maanantaina ja jatkuu maalis-huhtikuulle.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme