Mainos
Mainos

Vilja Eerikan isän ja äitipuolen murhatuomio pysyi hovissa

8-vuotiaan Vilja Eerikan murhasta elinkautiseen tuomitun tytön isän Touko Tarkin ja äitipuolen Sirpa Laamasen saama tuomio pysyi ennallaan Helsingin hovioikeudessa.  

Helsingin käräjäoikeus katsoi maaliskuussa tytön isän ja äitipuolen syyllisiksi tytön murhaan. Molemmat valittivat tuomiostaan hovioikeuteen, jossa juttua käsiteltiin lokakuussa. Hovioikeus ei tänään antamassaan päätöksessään muuttanut käräjäoikeuden aiemmin langettamaa elinkautista tuomiota murhasta.

8-vuotias Vilja Eerika Tarkki tukehtui pitkäaikaisen kidutuksen seurauksena äitienpäivänä vuonna 2012. Kuolemaa edelsi kuukausia jatkunut poikkeuksellisen julma väkivalta.

Hovioikeuden mukaan teko oli tehty vakaasti harkiten.Toisena tekijänä oli lapsen isä, mikä oli ollut omiaan lisäämään lapsen henkistä hätää ja kärsimystä.

Tarkki ja Laamanen vaativat hovioikeudessa, että heidät tuomitaan törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä kuolemantuottamuksesta. He perustelivat tätä sillä, etteivät olleet omasta mielestään syyllistyneet tahalliseen henkirikokseen.

Hovioikeus katsoi, että Laamasen ja Tarkin täytyi mieltää tekonsa seuraus: lapsen varsin todennäköinen kuolema.

Elinkautisesta tuomiosta voi vapautua vain Helsingin hovioikeuden päätöksellä. Sitä voi hakea 12 vankeusvuoden jälkeen eli Laamanen ja Tarkki ovat vankilassa ainakin vuoteen 2024.


Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme