Mainos
Mainos

Vilja Eerikan murhaa puidaan varmuudella hovioikeudessa

Viime äitienpäivänä väkivaltaisesti kuolleen 8-vuotiaan Vilja Eerikan henkirikosjuttua puidaan varmuudella vielä hovioikeudessa.

Murhasta elinkautisiin tuomitut Touko Päiviö Tarkki ja tämän naisystävä Sirpa Helena Laamanen ovat kummatkin jättäneet valituskirjelmän Helsingin käräjäoikeudelle eilen, johon mennessä valitus oli tehtävä. Molemmat ovat ilmoittaneet kokonaan tyytymättömyyttään tuomioon.

Molempien puolustus on vedonnut siihen, ettei tytön kuolema äitienpäivänä ollut tahallinen henkirikos. Asianomistajilla ja syyttäjällä on vielä aikaa jättää vastavalitus 2. toukokuun mennessä, mutta rikosasia siirtyy varmuudella Helsingin hovioikeuden puntaroitavaksi.

Helsingin käräjäoikeuden mukaan teko oli vakaasti harkittu, erityisen julma ja raaka sekä kokonaisuutena arvostellen törkeä.

– Lapselle on aiheutettu erittäin suurta kärsimystä sitomalla hänet niin, että hän on kuollut tukehtumalla hitaasti useiden tuntien aikana, oikeus totesi tuomiossaan.

Oikeudenkäynnissä ilmeni, että tytön elämä oli helvetillistä jo ennen kuolemaa. Isä ja äitipuoli tuomittiin murhan ohella pahoinpitelystä, kuten lyömisestä ja pakkosyöttämisestä. Murhaa edeltävän kuukauden ajan hänet sidottiin öiksi, mitä oikeus piti vapaudenriistona.

Helsingin käräjäoikeus antoi tuomionsa asiasta 19. maaliskuuta.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme