Mainos
Mainos

Vinkkimiehet: 1990-luvun huumeparoni yhdistettiin Aarnioon

MTV Uutisten Vinkkimiehet paljastaa vuoden 2015 ensimmäisessä ohjelmassa, että 1980- ja 1990-luvun huumeparonin Miika Kortekallion nimi on noussut esiin Helsingin huumepoliisin entiseen päällikköön Jari Aarnioon kohdistuvien huumerikosepäilyjen tutkinnassa.

2000-luvun taitteessa kuollut Kortekallio johti aikoinaan suurta huumeliigaa ja hänet tuomittiin pitkiin vankeusrangaistuksiin muun muassa hasiskaupoista.

– Tutkinnassa on yritetty selvitellä sitä, olisiko Aarnio alkanut luoda yhteyksiä esimerkiksi Hollantiin jo Kortekallion kuoleman jälkeen, tutkiva toimittaja Pekka Lehtinen kertoo ohjelmassa.

– Eli kun Kortekallio on kuollut, niin Aarnio olisi perinyt huumehommat. Tuohan tarkoittaisi käytännössä sitä, että Aarnio olisi ainakin 15 vuotta pyörittänyt huumepoliisin päällikkönä huumebisnestä, rikostoimituksen päällikkö Jarkko Sipilä pohtii.

Vinkkimieskaksikko pui ohjelmassa myös Helsingin keskustassa tammikuussa tapahtunutta koruryöstöä, kyberrikollisuutta ja verkkovalvontaa sekä Oulun kirvessurmia.

– Oulun tapauksessa näyttää selvältä, että poliisin aseenkäyttö tuossa tilanteessa oli hätävarjelua, Vinkkimiehet toteaa.

Vinkkimiehet on noin parin viikon välein MTV.fi:ssä ilmestyvä keskusteluohjelma, jossa Jarkko Sipilä ja Pekka Lehtinen vaihtavat mielipiteitään rikos- ja oikeusalan ajankohtaisista aiheista. Sipilä on MTV:n rikostoimituksen päällikkö ja Lehtinen MTV:n tutkivan ryhmän toimittaja.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme