Mainos
Mainos

Vinkkimiehet: Keitä ovat Suomeen ulkomailta palanneet 20 taistelijaa?

MTV.fi:n Vinkkimiehet tarttuvat uudessa jaksossa Suojelupoliisin uhka-arvioihin.

Vinkkimiehet ovat saaneet kuulla, että Supon harvinaislaatuinen tiedotustilaisuus on kirvoittanut paljon jälkipuintia.

Supon mukaan maahanmuutto on lisännyt yksittäisten terroritekojen uhkaa. Supo katsoo, että uhka on monimuotoistunut ja kohonnut kesän 2014 tasosta. Supon päällikön Antti Pelttarin mukaan Suomeen on palannut 20 henkilöä, jotka ovat osallistuneet aseelliseen toimintaan lähinnä Syyriassa ja Irakissa.

– Keitä nämä 20 henkilöä ovat ja ovatko he Supon tiedossa? Miksi näitä ei ole tullut tutkintaan. Tätä on ihmetelty muun muassa KRP:n päämajassa, rikostoimittaja Pekka Lehtinen kertoo.

Syynä ihmettelyyn on se, että KRP:llä on jo pitkään ollut tutkinnassa neljään suomalaiseen liittyviä terrorismirikosepäilyjä. Suomalaisten epäillään osallistuneen aseelliseen toimintaan terroristijärjestöjen riveissä ulkomailla. Yhtä lailla tutkintaan olisi pitänyt tulla jotain näistä 20 palanneesta vierastaistelijasta.

27-vuotiaan Nela Utkinan katoamismysteerin surullinen lopputulos saa Vinkkimiehet vakaviksi. 

– Onkohan löytynyt mitään jäähyväisviestiä, rikostoimituksen päällikkö Jarkko Sipilä pohtii.

Lisäksi jakson aiheina ovat sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylään kohdistuva petosepäily, Joutsenon teinisurma sekä huumepoliisin ex-päällikön Jari Aarnion kertomus liikemieheltä saadusta lähes puolesta miljoonasta eurosta.

Vinkkimiehet on noin parin viikon välein MTV.fi:ssä ilmestyvä keskusteluohjelma, jossa rikostoimituksen päällikkö Jarkko Sipilä ja rikostoimittaja Pekka Lehtinen vaihtavat mielipiteitään rikos- ja oikeusalan ajankohtaisista aiheista. 

Vinkkimiehet ovat kuultavissa myös Radio Novan taajuudella lauantaisin klo 12:n jälkeen. Radiojakso on aina eri kuin MTV:fi:ssä.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme