Mainos
Mainos

Vinkkimiehet: Leijona-hyökkääjä selvisi reippaasta ylinopeudesta minimisakoilla

MTV.fi:n Vinkkimiehet puivat uudessa jaksossa suomalaisten kiekkotähtien liikennesakkojuttuja.

Tuorein on KHL-hyökkääjä Oskar Osalan tapaus, josta on Länsi-Uudenmaan syyttäjänviraston päätös.

Osala ajoi kesäkuun alussa reipasta ylinopeutta, mutta selvisi liikenneturvallisuuden vaarantamisesta pienellä sakkorangaistuksella.

– Länsiväylällä 80 nopeusrajoitusalueella 109. Tulot olemattomat ja mentiin minimillä: 12 päiväsakkoa eli loppusumma 115 euroa, rikostoimituksen päällikkö Jarkko Sipilä kertoo ohjelmassa Osalan sakoista.

Vinkkimiehet ihmettelevät, miten Espoon Bluesissa ja Suomen maajoukkueessakin pelannutta Oskar Osalaa eivät ilmeisesti tunnistaneet sen enempää Espoon poliisit kuin syyttäjäkään. Osalalla on voimassaoleva sopimus Metallurg Magnitogorskin kanssa. Hän voitti seuran riveissä KHL:n mestaruuden, Gagarin Cupin vuonna 2014.

Aiemmin julkisuudessa on uutisoitu toisen suomalaisen huippukiekkoilijan Leo Komarovin sakkojuttu. NHL:ssä Torontoa edustava Komarov tuomittiin elokuussa Espoon käräjäoikeudessa yli 35 000 euron sakkorangaistukseen kahdesta sakkovilpistä ja kahdesta liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Komarovia syytettiin sakkovilpistä, koska hän ilmoitti alun perin tuloikseen 0 euroa. Komarov ei valittanut käräjäoikeuden tuomiosta.

Vinkkimiehet kertovat uutta tietoa myös Laajasalossa heinäkuussa tapahtuneen henkirikosjutun tutkinnasta. United Brotherhood- rikollisjengin jäsen ampui entuudestaan tuntemansa rakennusalan yrittäjän tämän kotona ja sen jälkeen itsensä. Poliisitutkinnassa on tullut jotain selkoa tapahtuman motiiviin.

– Näyttää siltä, että motiivi liittyy näiden kahden ihmisen välisiin väleihin. Kyse ei ole ollut velanperinnästä eikä tapahtuma liity jengiin, rikostoimittaja Pekka Lehtinen sanoo.

Lisäksi Vinkkimiehiä puhuttaa hallituksen esittämä leikkauslista, joka on saanut Suomen Poliisijärjestöjen Liiton uhkaamaan lakon mahdollisuudella.

– Pollarit meinaa mennä lakkoon ja rosvot hurraa, Lehtinen ja Sipilä toteavat.

Aarnio-jutusta Vinkkimiehet pohtivat Jari Aarnion talon pihalta löytyneen kymmenientuhansien eurojen rahakätköä. Vinkkimiesten tiedossa ei ole, onko tutkinnassa selvitetty sitä, milloin kätkösetelit on painettu. Aarnion puolustuksen mukaan kätkö on lavastus.

– Aarnio otettiin kiinni marraskuussa 2013 ja setelit löytyivät toukokuussa 2014. Jos joukossa olisi jokin uudempi seteli, se olisi mielenkiintoinen tieto, Sipilä sanoo.

Vinkkimiehet on noin parin viikon välein MTV.fi:ssä ilmestyvä keskusteluohjelma, jossa MTV Uutisten rikostoimituksen päällikkö Jarkko Sipilä ja rikostoimittaja Pekka Lehtinen vaihtavat mielipiteitään rikos- ja oikeusalan ajankohtaisista aiheista ja toisinaan haastattelevat alan vaikuttajia.


Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme