Mainos
Mainos

Viranomaisilta tutkintapyyntö Oulun insestitapauksesta jo vuonna 2010 – sisäinen tarkastus käynnissä vasta nyt

Sosiaalitoimen olisi pitänyt ryhtyä toimenpiteisiin välittömästi Oulun insestitapauksen tultua ilmi, sanoo sosiaalijohtaja Arja Heikkinen Oulusta. 

Heikkinen kertoo käynnistäneensä asiasta sisäisen tarkastuksen. Hänen mukaansa tapausta tutkitaan yhteistyössä aluehallintoviraston kanssa.  

Esitutkintamateriaalista selviää, että Oulun kaupungin lastensuojeluviranomaiset tekivät tutkintapyynnön Oulun poliisille insestistä jo vuonna 2010, mutta sisäinen tarkastus asiasta on käynnissä vasta nyt. 

Poikkeuksellisessa insestijutussa isä sai Oulun käräjäoikeudelta eilen kahdeksan vuoden tuomion törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä vuosina 1998-2008. 

Tyttärelle tehtiin useita raskaudenkeskeytyksiä, joista ensimmäisen aikaan hän oli vain 11-vuotias. Tytär myös synnytti isälleen lapsen 17-vuotiaana.   

– Asia tuli minun tietooni vasta (sanomalehti) Kalevan jutusta ja laitoin sen jälkeen käyntiin sisäisen tarkastuksen, Heikkinen sanoo. 

Esitutkintamateriaalin perusteella perheen tilanteesta oli tehty useita lastensuojeluilmoituksia, mutta tyttöä ei otettu koskaan huostaan. Jo vuonna 1995 terveydenhoitaja oli tehnyt lastensuojeluilmoituksen, koska tytöllä oli turvonnut silmänalus. Lapsi kertoi tällöin isän lyöneen häntä remmillä.  

Vuonna 1996 tarhassa oltiin huolestuneita lapsen seksileikeistä. Terveydenhoitaja oli tällöinkin yhteydessä sosiaalityöntekijään.   

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme