Mainos
Mainos

Iskivät viranomaisten sivuille – kolme nuorta otettu kiinni

Kolmen alle 20-vuotiaan miehen epäillään tehneen eri viranomaisten palvelimille palvelujenestohyökkäyksiä helmi- ja maaliskuussa.

Palvelimille kohdistetut hyökkäykset ovat kestäneet muutamista tunneista muutamiin vuorokausiin. Ne eivät ole vaarantaneet tietojärjestelmiä. Poliisin mukaan järjestelmiin ei ole tunkeuduttu, eikä niistä ole saatu mitään tietoja.

Poliisi on ottanut kiinni kaksi pirkanmaalaista ja yhden uusmaalaisen miehen kiinni epäiltyinä palvelunestohyökkäyksistä. Kaikki rikoksesta epäillyt henkilöt ovat alle 20-vuotiaita. Epäillyistä henkilöistä yksi on pidätetty ja kaksi vangittu. Kaikkia kolmea epäillään törkeästä tietojärjestelmän häirinnästä.

Sisä-Suomen poliisilaitos on tehnyt tutkintaa yhdessä keskusrikospoliisin kyberrikostorjuntakeskuksen ja Viestintäviraston kyberturvallisuuskeskuksen kanssa.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme