Mainos
Mainos

Virkamies ei saa valtiolta korvausta kiusaamisesta

Helsingin hovioikeus on hylännyt valtiovarainministeriön entisen virkamiehen vahingonkorvauskanteen. Entinen virkamies oli vaatinut 11 eri kohdan perusteella ministeriöltä korvauksia työpaikkakiusaamisen takia.

Hän oli hakenut korvausta muun muassa ansionmenetyksistä. Hän koki, että työnantaja kohdisti häneen epäasiallista kohtelua.

Virkamies joutui puolen vuoden työssäolon jälkeen jäämään sairauslomalle masennuksen takia. Hän aloitti työnsä valtiovarainministeriössä vuonna 2007.

Helsingin käräjäoikeus velvoitti lokakuussa 2010 tekemässään päätöksessä valtiovarainministeriön korvaamaan virkamiehelle yli 100 000 euron kulut. Hovioikeus hylkäsi kuitenkin kanteen sille esitetyn näytön perusteella.

Vuonna 2010 tehdyn päätöksen mukaan virkamiestä ei kutsuttu kokouksiin, hänelle ei yhdistetty puheluita, ja lisäksi jopa hänen tohtorin tutkintonsa kyseenalaistettiin.

Hovioikeus vapautti valtion kaikista korvauskuluista ja velvoitti virkamiehen puolestaan korvaamaan valtiolle kohtuullisestut oikeudekäyntikulut korkoineen.

(MTV3)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme