Mainos
Mainos

Poliisi haki treffiseuraa virkapuvussa ja joutui vaikeuksiin - "Mies Pirkanmaalta etsii pääasiassa hauskanpitoa"

Sisä-Suomen poliisin palautepostiin tuli syyskuussa 2015 kansalaispalaute, jossa kerrottiin seuranhakupalvelu Tinderissä olevasta tilistä, jossa mieshenkilö poseeraa poliisin virkapuvussa, teleskooppipamppu avattuna kädessään.

Palautteessa paheksuttiin virkapuvun käyttöä, kun tilin kuvauksessa luki samaan aikaan ”mies Pirkanmaalta etsii pääasiassa hauskanpitoa.”

Tiliä hallinnoinut vanhempi konstaapeli totesi itsekin keskustelussa esimiehensä kanssa, että kuva Tinderissä ei ollut hyvä ajatus ja kuva poistettiin nopeasti. Hän myös väitti vastineessaan, että uuteen puhelimeen siirtyessään kuva oli siirtynyt sovellukseen hänen tarkoittamattaan. Siirron olisi tehnyt tuttu puhelinasentaja.

Poliisilaitos ei pitänyt selityksiä täysin uskottavina. Kuva ei ollut vapaasti internetissä, vaan ainoastaan sovelluksen käyttäjien nähtävillä. Keskusteluissa poliisimies vetosi myös vaikeisiin henkilökohtaiseen elämäänsä kuuluviin seikkoihin.

Ei omiaan ylläpitämään luottamusta

Virkapukua ei poliisilain mukaan saa poliisin virkatehtävien, edustustilaisuuksien ja näihin kuuluvien matkojen lisäksi käyttää ilman asianmukaista lupaa. Kuvan käyttö seuranhakupalvelussa ei ollut poliisilaitoksen mukaan omiaan ylläpitämään luottamusta poliisille kuuluvien tehtävien asianmukaiseen hoitoon. Näistä syistä vanhempi konstaapeli sai kirjallisen varoituksen toimistaan.

Vanhempi konstaapeli oli aiemmin saanut varoituksen poliisien rekisterien käytöstä muuhun kuin virkatehtäviin. Hän oli selvittänyt erään myyntiin menevän auton katsastustietoja ajoneuvoliikennerekisteristä. Myöhemmin hän selvitti entisen naisystävänsä asuinpaikkatiedot varmistuakseen, etteivät tämän lähettämät uhkausviestit ole vakavia. Aiemmin hän oli saanut myös huomautuksen huolimattomuudesta poliisirekisterien käytössä liittyen Mika Myllylää koskevien tietojen katseluun.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme