Mainos
Mainos

Virolaisten rattijuoppojen määrä huimassa kasvussa

Virolaiset rattijuopot työllistävät Suomen virkavaltaa yhä useammin. Viime vuonna poliisi kirjasi rattijuopumuksia ja törkeitä rattijuopumuksia kaikkiaan puolitoista tuhatta. Määrä kasvoi edellisvuodesta jopa kolmellasadalla.

Lähde: Poliisin tulostietojärjestelmä (PolStat)

Eniten humalassa autoilijoita tavattiin Etelä-Suomessa. Helsingissä, Itä- ja Länsi-Uudellamaalla poliisi kirjasi yli 800 rattijuopumustapausta, joissa epäilty on Viron kansalainen.

Epäiltyjen määrä nousi erityisesti Hämeen seudulla. Kanta-Hämeen poliisille ilmiö on tuttu.Komisario Ilkka Iivarin mukaan myös alkuvuonna poliisi on ottanut kortin talteen usealta juopuneelta virolaisautoilijalta.

– Virolaisia asustelee ja käy töissä tällä seudulla yhä enemmän, komisario Iivari kertoo.

Poliisi saa aika-ajoin palautetta virolaisten piittaamattomasta ajotavasta. Iivarin mukaan ihmisten ilmoitusherkkyys saattaa nousta, kun epäilty on toisen maan kansalainen.

Myös Kymenlaaksossa, Etelä-Savossa ja Keski-Suomessa poliisi tapasi edellisvuotta enemmän maistissa olevia virolaisia autoilijoita.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme