Mainos
Mainos

Voiko törkeämpää olla? Murtomiehet putsasivat surmatun pariskunnan talon

Lounais-Suomen poliisi on selvittänyt mittavan murtosarjan, jossa pirkanmaalaisten miesten epäillään toimineen poikkeuksellisen törkeällä tavalla. Poliisi on vanginnut vyyhtiin liittyen kolme pääepäiltyinä pitämäänsä miestä.

Poliisin mukaan murtoliiga oli valinnut murtokohteensa esimerkiksi median uutisoinnin perusteella. Kaksi pääepäillyistä, vuosina 1974 ja 1982 syntyneet miehet tavoitettiin murtopaikalta, joka kuului muutamaa päivää aiemmin surmatulle pariskunnalle.

Toinen tapa, jolla murtomiehet valikoivat kohteitaan, oli sopivien kohteiden selvittäminen auton rekisteritunnusten perusteella. Rekisteritunnuksia kerättiin esimerkiksi sairaaloiden, lomakylien, lentokenttien, hotellien ja tanssipaikkojen paikoitusalueen autoista.

Kaikkiaan miesten epäillään syyllistyneen lähes sataan omaisuusrikokseen eri puolilla Suomea. Murtoja tehtiin omakotitaloihin, kesämökkeihin ja rakennustyömaille.

Pääasiassa asunnoista vietiin arvo-omaisuutta, kuten koruja ja pöytähopeita, mutta saaliiksi kelpasi muukin. Esimerkiksi yhden omakotitalon seinästä vietiin sähkökaappi.

Varkaiden matkaan lähti myös esimerkiksi saunan patoja, kevyttakkoja, päältä ajettavia ruohonleikkureita, täytettyjä eläimiä, asuntovaunu ja kylpytynnyri.

Koska varastettua omaisuutta on löytynyt niin paljon, poliisi on avannut tilapäisen sähköpostiosoitteen niitä varten, jotka epäilevät joutuneensa juuri tämän liigan rikosten uhreiksi.

Kyselyjä ja yhteydenottoja voi lähettää osoitteeseen omaisuusrikos@lounais-suomi.poliisi.fi tai numeroon 0504562243.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme