Mainos
Mainos

Voro vei 300 eväsleipää ja 150 banaania lasten urheilukoulusta: "Joku on ollut todella nälkäinen"

Kemissä Sauvosaaren kentän urheilukoulun tiloista on kadonnut mystisesti 300 leipää ja 150 banaania viime viikonloppuna.

Lasten urheilukoulun vetäjä Ari Matikainen kertoo, että herkulliset makkarajuustoruisleivät tehtiin talkoovoimin viime sunnuntaina. Seuraavana päivänä maanantaina niitä ei seuran tilan jääkaapista enää löytynyt. Seuran tilat sijaitsevat Sauvosaaren urheilukentän laidalla. Asiasta on tehty rikosilmoitus poliisille.

– Tulimme seuran tiloihin maanataina aamulla noin kello 8, mutta katsoimme jääkaappiin vasta noin kolmisen tuntia tulomme jälkeen, joten jos siellä jotakin johtolakoja oli, niin ne ehtivät kyllä tuhoutua, Matikainen harmittelee rauhallisesti.

Murrosta ei ainuttakaan johtolankaa

Ihme kyllä mitään merkkejä murrosta ei ole. Ovi oli normaalisti lukossa ja ikkunat visusti kiinni. Avaimet tiloihin on vain muutamalla henkilöllä, ja Matikainen uskoo, että heillä on tarpeeksi syötävää kotonaan. 

– Sitä me vähän ihmeteltiinkin, että mistä kyseiset henkilöt ovat tulleet sisälle. Kai siinä sitten joku ammattilainen on ollut, Matikainen miettii.

Seuran jäsenillä ei ole mitään aavistusta tekijöistä.

– Ainoa hyvä puoli on se, että leivät ilmeisesti menivät tarpeeseen. Jollakin on ollut iso nälkä, kun on tarvinnut 300 leipää. Etsimme niitä lähistöltä, jos vaikka joku olisi jättänyt ne jonnekin, mutta niitä ei kerta kaikkiaan löytynyt. Kukaan ei siis turhaan vienyt niitä, Matikainen sanoo.

Lapsille saatiin uusia leipiä

Lapset eivät kuitenkaan jääneet ilman leipiä. Lounas oli normaalisti valmiina hieman alle puolen päivän.

– Heti kun tilanne huomattiin niin lyötiin iso rumba päälle, käytiin kaupassa ja alettiin tehdä uusia leipiä. Soitettiin ympäri Kemiä tutut ja vähemmän tutut paikalle talkoisiin, Matikainen kertaa tapahtumia.

Taloudellisia menetyksiä tuli vain noin 200 euron edestä. Työ ja vaiva olivat Matikaisen mukaan kuitenkin suurempia menetyksiä. 

– Harmillistahan tämä tietenkin on. Enemmänkin tässä nyt on se tärkeää, että saadaan tekijät kiinni. Väärinhän se on näpistellä toiselta.

Tieto varkaudesta näkyi poliisin järjestelmissä vasta tänä viikonloppuna. Poliisi odottaa vihjeitä, joiden avulla tekijät saataisiin selville.  

 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme