Mainos
Mainos

Vorot vieneet useista paikoista turkiksia – taustalla ehkä ulkomainen rikollisryhmä

Kaustisen Känsäkankaalla sijaitsevaan turkistarhaan on yritetty murtautua ilmeisen kyseenalaisin motiivein sunnuntain ja keskiviikon välisenä aikana, kertoo Pohjanmaan poliisilaitos.

Runsaasti valmiita turkiksia sisältäneen rakennuksen seiniin oli tehty reikiä, joista oli saatu näköyhteys sisätiloihin. Sisälle rakennukseen ei kuitenkaan oltu tunkeuduttu.

Poliisi pyytää vihjeitä mahdollisista autoista ja muista havainnoista edelle mainitulla alueella, sekä myös havaintoja ulkomaalaisista henkilöistä ja heidän autoistaan Kaustisella ja lähikunnissa. Vihjeet ja havainnot toivotaan ilmoitettavan poliisille puhelinnumeroon 0295415883.

Useita tapauksia joulukuun aikana

Tapaus ei ole ainoa turkiksiin liittyvä rikosepäily tässä kuussa. Joulukuun 20.–21. välisenä yönä vietiin Kolamin kylässä Kruunupyyssä huomattava määrä turkiksia. Poliisi pyysikin havaintoja oudoista kulkijoista ja autoista Lyttsmontiellä ja Smosjöntiellä Kruunupyyssä tai muualla Kolamin kylän alueella. Näistä havainnoista toivottiin ilmoitettavan poliisin tilannekeskukseen numeroon 0295440513.

Lisäksi Alavieskassa murtauduttiin jouluaaton ja joulupäivän välisenä yönä Siivikon alueella sijaitsevan turkistarhan varastorakennukseen. Varastorakennuksesta ei kuitenkaan oltu viety mitään.

Poliisi epäilee, että Alavieskan tekoon syyllistyneet ovat etsineet varastosta turkiseläinten nahkoja. Poliisi pyytää tietoja mahdollisista ajoneuvohavainnoista kyseiseltä yöltä ja sitä edeltävältä ajalta Siivikon alueelta. Siivikon alue sijaitsee Alavieskasta Kalajoen suuntaan ennen Kalajoen rajaa Savontien läheisyydessä. Havainnoista voi ilmoittaa Ylivieskan poliisiasemalle numeroon 02954 16409.

Pohjanmaan poliisista vahvistettiin, että on viitteitä, että kyseessä olisi ulkomaisen porukan tekemä rikossarja.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme