Mainos
Mainos

VTT:n kommentointikielto tutkintaan

Oikeusasiamies tutkii epäilyt VTT:n tutkijoiden sananvapauden rajoittamisesta.

Oikeusasiamies Petri Jääskeläinen on pyytänyt työ- ja elinkeinoministeriötä hankkimaan VTT:n selvityksen asiasta ja antamaan oman lausuntonsa marraskuun loppuun mennessä.

Oikeusasiamiehen sihteerin Mikko Sarjan mukaan tutkintapäätös on syntynyt pitkälti tiedotusvälineiden uutisoinnin perusteella.

- Tässä on taustalla se, että sananvapaus on merkittävä perusoikeus. Tiedostusvälineiden uutisoinnin perusteella katsoimme, että tässä on aihetta selvittää asia omasta aloitteesta, Sarja perustelee MTV:n uutisille.

Joukko VTT:n tutkijoita on syyttänyt työnantajaansa painostuksesta. Tutkijoiden mukaan Valtion teknillinen tutkimuskeskus yrittää runnoa läpi yksituumaisen näkemyksen muun muassa energiakysymyksistä ja painostaa yksittäiset työntekijät vaikenemaan julkisuudessa.

Esimerkiksi erikoistutkija Jari Ihonen sai työnantajaltaan varoituksen arvosteltuaan julkisuudessa ydinvoimatutkimuksia juuri ennen eduskunnan ydinvoimaäänestystä.

(MTV3)

Lue myös:

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme