Mainos
Mainos

Vuosaaren ampumisesta epäillään enää kahta - uhri päässyt sairaalasta

Helsingin poliisi on edistynyt Vuosaaren ampumistapauksen selvittelyssä. Se epäilee enää kahta virolaismiestä tapon yrityksestä. Miehet ovat yhä vangittuina.

Kaksi muuta tapon yrityksestä epäiltyä miestä vapautettiin tutkintavankeudesta muutama päivä sitten. Heidän osallisuutensa itse ampumistapaukseen on pois suljettu. Myös väärennöksestä epäilty, tekokokonaisuuteen liittynyt viides henkilö on vapautettu vankeudesta.

Vuonna 1987 syntynyttä virolaismiestä ammuttiin pysähtyneestä autosta Itä-Helsingin Vuosaaressa 9. heinäkuuta. Ampumisen jälkeen mies jätettiin makaamaan kadulle. Tutkinnanjohtaja Jukka Larkio kertoo MTV3 Uutisille, että mies on nyt kuitenkin vapautunut sairaalahoidosta. Virolaismies kuntoutuu vammoistaan.

Larkio kuvailee tekokokonaisuutta työlääksi poliisin kannalta. Hänen mukaansa ampumisen taustalla on muitakin "rikosasioita", joita hän ei kuitenkaan suostu valottamaan tarkemmin tutkinnallisiin syihin vedoten.

Hän ei myöskään suostu kertomaan ampumistapauksen motiivia tarkemmin. Poliisi tutkii kuitenkin sitä, onko kyseessä jonkinlainen kosto uhria kohtaan.

– Jatkamme edelleenkin näiden kahden virolaismiehen kuulusteluja. Tämä on ollut poliisin kannalta työläs tutkittava, sillä kuulusteltavia on ollut niin paljon ja tapahtumien kulku on ollut varsin epäselvä, Larkio kertoo MTV3 Uutisille.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme