Mainos
Mainos

Vuosaaren karmivan perhesurman yksityiskohdat julki: Mies puukotti vaimonsa ja ampui itsensä – asunnosta löytyi 3-vuotias lapsi ja jäähyväiskirje

Poliisi on päättänyt Helsingin Vuosaaressa kesäkuun lopulla tapahtuneen perhesurman tutkinnan. Mies tappoi aviopuolisonsa veitsellä ja ampui sen jälkeen itsensä pariskunnan yhteisessä asunnossa, jossa oli tapahtumahetkellä myös pariskunnan 3-vuotias lapsi.

Nainen ja mies löydettiin kuolleena 28. kesäkuuta. Poliisi saapui perheen asunnolle, sillä miehen työnantaja oli ilmoittanut poliisille huolestuneena, ettei mies ollut saapunut töihin. Asunnosta tavattu 3-vuotias oli löydettäessä hyvässä kunnossa, eikä häneen ollut kohdistunut väkivaltaa.

Poliisi kertoo tapauksen muista yksityiskohdista tänään julkaisemassaan tiedotteessa.

Useita veitseniskuja ylävartaloon ja kaulan alueelle

Perheen naapuri oli kuullut aamuyöllä kello viiden aikaan kovaäänistä mekastusta, joka oli kantautunut pariskunnan asunnosta. Naapuri oli ajatellut äänten liittyvän perheriitaan.

Poliisin mukaan mies surmasi vaimonsa teräaseella asunnon olohuoneessa. Naista oli lyöty useita kertoja ylävartalon ja kaulan alueelle. Verityön jälkeen mies tappoi itsensä makuuhuoneeseen metsästykseen tarkoitetulla ampuma-aseella. Mies ei ollut tapahtuma-aikaan päihteiden vaikutuksen alaisena.

Ruumiiden lisäksi asunnosta löydettiin kirje, jossa mies kuvasi tekoon johtaneita syitä. Poliisi ei paljasta kirjeen sisältöä pariskunnan yksityiselämän suojaan vedoten, mutta kertoo, että perhesurman taustalla olivat mahdolliseen avioeroon liittyneet erimielisyydet.

Surmatun perheenäidin sisko kertoi aiemmin MTV Uutisille, että naisella ja tämän puolisolla oli ollut vaikeuksia parisuhteessa jo pitkään, ja että nainen oli yrittänyt lähteä suhteesta useampaan otteeseen. Sisko kuvaili 29-vuotiasta miestä mustasukkaiseksi ja väkivaltaiseksi. Hän kertoi miehen muun muassa käyneen vaimonsa päälle ja estäneen naisen pääsyn töihin.

Sisko kertoi huolestuneensa, sillä surmaa edeltävänä yönä naisen Facebook-sivun kuvia oli vaihdettu.

– Yritimme tavoittaa siskoani aamusta lähtien. Soitin molempien työpaikoille ja kysyin olivatko he töissä. Tämän jälkeen soitin hätäkeskukseen, että menisivät käymään asunnolla, koska aavistelimme, että jotain oli sattunut, nainen kertoi MTV Uutisille.

Perhesurmaa tutkittiin murhana. Asia ei kuitenkaan siirry syyttäjälle, sillä rikoksesta epäilty on kuollut. Tapaus on siis loppuukäsitelty.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme