Mainos
Mainos

Vuosaaren surmassa siskonsa menettänyt: "Sisareni yritti jättää mustasukkaisen miehen useita kertoja – mies kävi päälle ja piilotti tavaroita"

Vuosaaressa Helsingissä surmatun perheenäidin sisko kertoo MTV Uutisille, että naisella ja tämän aviopuolisolla oli ollut vaikeuksia parisuhteessa jo pitkään.

– Kyllä heillä oli jo pidemmän aikaa ongelmia. Miehen mustasukkaisuus oli ongelmista pahin.

Siskon mukaan 29-vuotiaan miehen käytös naista kohtaan oli ollut mustasukkaista ja väkivaltaista.

– Hän kävi päälle, piilotti siskoni tavaroita, lompakon ja meikkejä ja esti siskoni töihin pääsyn, nainen kertoo.

Puolison mustasukkaisuus rajoitti surmatun elämää monin tavoin. Hänellä oli hyvin vähän kodin ja työpaikan ulkopuolista elämää.

– Siskoni teki paljon töitä. Pääasiassa hänen elämänsä keskittyi työhön ja kotiin. Hän sai erittäin harvoin lähteä ystäviensä kanssa iltaa viettämään, järkyttynyt nainen kertoo.

Ongelmista tiedettiin ainakin jollain tasolla myös naisen työpaikalla.

– Siskoni työnantaja oli huolissaan hänen tilanteestaan ja oli valmis auttamaan häntä esimerkiksi asunnon hakemisessa.

MTV:lle antamassaan haastattelussa surmatun naisen sisko kertoo, että miehen käytös oli pantu merkille myös hänen omalla työpaikallaan.

– Sieltä soitettiin minulle viime viikolla ja ihmeteltiin miehen outoa käytöstä.

Siskoaan sureva nainen kertoo, että heillä oli hyvin lämpimät keskinäiset välit. Vuosaaressa kuollut nainen oli myös tiiviisti yhteydessä lapsuuden perheeseensä, joka asuu muualla Suomessa.

– Olimme siskoni kanssa erittäin läheisiä, parhaimmat ystävät. Siskoni oli todella läheinen muidenkin sisarusten kanssa.

Facebook-päivitys pelästytti

Helsingin Vuosaaressa sijaitsevasta kerrostaloasunnosta löytyi eilen kuolleina mies ja nainen. Asunnosta löytyi myös elossa 3-vuotias poika, joki oli fyysisesti hyvässä kunnossa.

Surmatun naisen sisko sanoi huolestuneensa, kun edeltävänä yönä naisen Facebook-sivun kuvia oli vaihdettu.

– Yritimme tavoittaa siskoani aamusta lähtien. Soitin molempien työpaikoille ja kysyin olivatko he töissä. Tämän jälkeen soitin hätäkeskukseen, että menisivät käymään asunnolla, koska aavistelimme, että jotain oli sattunut, nainen kuvailee eilisaamun tapahtumia.

Kului puoli tuntia ja nainen sai poliisilta soiton.

– Poliisi soitti minulle ensimmäisenä ja kertoi mitä oli sattunut.

Nainen kertoo, että hänen 32-vuotias siskonsa oli yrittänyt lähteä suhteesta jo useita kertoja aiemmin, mutta oli pelännyt.

– Mies oli niin mustasukkainen, että kävi väkivaltaiseksi.

Ennen kohtalokasta yötä nainen oli kuitenkin päättänyt tehdä asialle jotain. Naisen mukaan hänen siskonsa ja tämän mies olivat päättäneet vastikään muuttaa erilleen.

– Hän pelkäsi eikä siksi uskaltanut lähteä suhteesta, vaan antoi aina uuden mahdollisuuden. Nyt sisko päätti tehdä vihdoin asialle jotain ja hän päätti muuttaa miehensä kanssa erilleen. Avioero ei ollut vielä vireillä.

 Surmatun perhe on surun murtama.

– Olemme olleet perheen kanssa tiiviisti yhteydessä, ja olemme tälläkin hetkellä.

Poliisi epäilee 29-vuotiaan helsinkiläismiehen murhanneen vaimonsa kerrostalossa sijaitsevassa asunnossa tiistain ja keskiviikon välisenä yönä.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme