Mainos
Mainos

Vuosien oikeustaisto päättyi tupakkayhtiöiden voittoon

Tupakkayhtiöt ovat voittaneet ns. kevytsavukejutun. Oikeutta käyneet kaksi naista ovat peruneet valituslupahakemuksensa korkeimpaan oikeuteen. Helsingin hovioikeuden tuomio jää voimaan.

Naiset vaativat kahdelta tupakkayhtiöltä korvauksia tupakoinnin aiheuttamista vakavista sairauksista, kuten keuhkoahtaumataudista ja keuhkosyövästä. Hovioikeus hylkäsi toukokuussa kaikki naisten esittämät korvausvaatimukset Amer Sportsia ja British American Tobacco Finlandia (BAT) vastaan. Myös Helsingin käräjäoikeus oli ollut aiemmin samalla kannalla.

Yhtenä tavoitteena vuonna 2005 alkaneessa oikeusprosessissa on ollut saada yhtiöt vastuuseen nikotiinikorvaustuotteiden käytöstä. Tuolloin tupakoitsijat olisivat voineet hakea tupakkayhtiöiltä korvauksia esimerkiksi nikotiinipurukumeista.

Oikeudenkäynti on henkilöitynyt vahvasti emeritusprofessori Erkki Aurejärveen, joka on avustanut naisia korvauskanteessa. Alunperin heitä oli neljä.

(MTV3 - STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme