Mainos
Mainos

Vuosien takaisesta koru- ja kellomurrosta epäillyt vangittiin – lähes miljoonan koru- ja kellosaalis jäi kateisiin

Keskusrikospoliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan, joka koskee kesällä 2015 tapahtunutta kultasepänliikkeen murtoa ja toisen murron yritystä.

Ensimmäinen keikka jäi yritykseksi, kun epäillyt yrittivät 27. heinäkuuta murtautua Lappeenrannan Valtakadulla sijaitsevaan kello- ja kultasepänliikkeeseen. Epäillyt yrittivät murtaa liikkeen ulko-oven lasia siinä onnistumatta.

Onnistunut keikka tapahtui 13. elokuuta, kun henkilöt murtautuivat Lappeenrannan Kauppakadulla sijaitsevaan kello- ja kultasepänliikkeeseen. Liikkeestä anastettiin yhteensä 960 000 eurolla arvokelloja ja koruja.

KRP suoritti tutkintaa yhdessä Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen kanssa. Tutkinta nytkähti aimo askeleen eteenpäin syksyllä 2017, kun poliisi sai selville epäiltyjen henkilöllisyydet. Teosta epäillyt 37- ja 38-vuotiaat liettualaismiehet ovat vangittuna. Miehistä vanhempi vangittiin Helsingissä vuoden 2017 syksyllä tehdystä murrosta kultasepänliikkeen.

Suomessa ja Liettuassa tehdyistä kotietsinnöistä huolimatta anastettu omaisuus jäi kateisiin. Rikoskokonaisuus siirtyi syyteharkintaan törkeänä varkautena ja törkeän varkauden yrityksenä.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot