Mainos
Mainos

Yhdeksän poliisin virkarikosepäilyt syyttäjälle

Huumepoliiseja koskeva esitutkinta on valmistunut. Valtionsyyttäjä Ari-Pekka Koiviston mukaan yhdeksää poliisimiestä epäillään tahallisista virkarikoksista ja asia on siirretty syyteharkintaan.

Epäillyt ovat Helsingin huumepoliisista ja keskusrikospoliisista.

Valtakunnansyyttäjänviraston mukaan virka-aseman väärinkäyttämisestä epäillään Helsingin huumerikosyksikön päällikköä Jari Aarniota sekä kolmea huumerikosyksikön tutkinnanjohtajaa ja yhtä tutkijaa.

Yhtä Helsingin huumerikosyksikön tutkijaa epäillään virkasalaisuuden rikkomisesta.

Aarniota ja yhtä huumerikosyksikön tutkijaa epäillään myös virkavelvollisuuden rikkomisesta. Samasta rikoksesta epäillään myös keskusrikospoliisin tutkinnanjohtajaa sekä Helsingin apulaispoliisipäällikköä, joka toimi tapahtumahetkellä krp:n pääosaston päällikkönä.

Valtionsyyttäjä Koivisto on tutkinut kolmea erillistä kokonaisuutta. Vuosi sitten alkaneessa tutkinnassa virkarikoksista epäiltyinä oli alunperin seitsemän poliisia. Sittemmin epäiltyjen määrä on noussut viidellä. Esitutkinta on lopetettu neljän poliisin kohdalta.

Valtionsyyttäjä Koivisto ei kerro tarkemmin tutkinnnan yksityiskohdista.

- Esitutkinnan kohteena ollee toimenpiteet on suoritettu kahden asiakokonaisuuden osalta vuonna 2001 sekä kolmannen tapahtuman osalta vuonna 2006, Helsingin poliisilaitokselta kerrotaan.

Kaikki epäillyt ovat kiistäneet syyllisyytensä rikokseen.

(MTV3-STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme