Mainos
Mainos

Yksi otettu kiinni Asema-aukion pahoinpitelystä – nimikkeenä törkeä kuolemantuottamus

Helsingin poliisi kertoo ottaneensa kiinni yhden miehen rautatieasemalla viikko sitten tapahtuneessa pahoinpitelyjutussa. Pahoinpitelyn uhri kuoli perjantaina.

Helsingin poliisista kerrotaan, että poliisi oli saanut ilmoituksen Asema-aukiolla tapahtuneesta pahoinpitelystä viikko sitten lauantaina kello 13.

Asian esitutkinnassa on selvinnyt, että tapahtumapaikalla oli samaan aikaan Suomen vastarintaliikkeen muutaman hengen mielenilmaisu.

Mielenilmaisun aikana tapahtumapaikalle on tullut vuonna 1988 syntynyt mies, joka on pysähtynyt mielenilmaisijoiden eteen. Hetken kuluttua mielenilmaisuun osallistunut mieshenkilö pahoinpiteli vuonna 1988 syntyneen miehen, joka jäi makaamaan tapahtumapaikalle. Hetken kuluttua pahoinpitelystä pahoinpitelijä ja muut mielenilmaisijat poistuvat paikalta.

Poliisi aloitti asiasta esitutkinnan nimikkeillä pahoinpitely ja törkeä vammantuottamus.

Poliisi kaipaa silminnäkijähavaintoja

Poliisista kerrotaan, että pahoinpidelty toimitettiin sairaalaan, josta hän kotiutui torstaina. Hän oli menehtynyt seuraavana päivänä, eli toissapäivänä perjantaina. Tuolloin toinen rikosnimikkeistä muuttui törkeäksi kuolemantuottamukseksi.

Poliisi on ottanut asian vuoksi kiinni yhden, vuonna 1990 syntyneen miehen. Asian esitutkinta on kesken ja tapahtuman yksityiskohtia selvitetään.

Tapahtumapaikalla on ollut runsaasti ohikulkijoita. Poliisi pyytää, että tapauksen nähneet ottaisivat yhteyttä Helsingin poliisiin virka-aikana klo 8–16 puhelinnumeroon 0295 47 5382 ja virka-ajan ulkopuolella puhelinnumeroon 0295 41 7935 tai sähköpostiosoitteeseen vakivaltarikosyksikko.helsinki@poliisi.fi

Ruotsissa Vastarintaliikkeen jäsenmäärä on nousussa. Tavoitteena on yhteispohjoismainen kansallissosialistinen liike. Katso uutisjuttu viime vuodelta.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme