Mainos

Yksitoista vuotta vanha lapsikaappaustapaus sai päätöksen

Espoon poliisi on saattanut loppuun yksitoista vuotta sitten tapahtuneen lapsikaappaustapauksen.

Nadia Bouteldja katosi kotoaan Espoosta 27. toukokuuta 1997. Poliisi epäili Nadian isää tyttärensä kaappauksesta. Hänen epäiltiin vieneen Nadian kaappausta varten hankkimallaan henkilöautolla Haaparannan kautta Ruotsiin. Auto löytyi 25.heinäkuuta 1997 Luulajasta hylättynä. Tutkinnan aikana saatiin viitteitä siitä, että kadonneet olisivat olleet toukokuussa 1997 Skotlannissa sekä Englannissa, josta oli viimeisin varma havainto.

Kadonneet oli etsintäkuulutettu Schengen-maiden lisäksi myös Suomen Interpolin välityksellä ympäri maailmaa.

Espoon rikospoliisi on yhteistyössä ulkoasiainministeriön kanssa ollut useaan otteeseen yhteydessä isän sukulaisiin Algeriassa. Kansainvälisenä virka-apuna on tutkinnan yhteydessä tarkastettu vihjeitä mm. Englannissa, Ranskassa, Kanadassa, Yhdysvalloissa, Meksikossa, Algeriassa, Tunisiassa ja Tahitin-saarella.

Ulkoasiainministeriön avustuksella on oltu yhteydessä myös eri maissa toimiviin kansalaisjärjestöihin, jotka etsivät kaapattuja tai muutoin kadonneita lapsia. Nadia Bouteldjan tiedot valokuvineen on toimitettu Ranskaan, Saksaan, Belgiaan, Sveitsiin, Iso-Britanniaan, Espanjaan, Yhdysvaltoihin ja Kanadaan yhteensä 14 eri järjestöön. He ovat avustaneet kadonneen Nadian löytymisessä mm. julkaisemalla hänestä kuvia omilla sivustoillaan

Rikos vanheni 2007

Kadotessaan Nadia Bouteldja oli 9-vuotias. Hänen katoamistaan tutkittiin törkeänä vapaudenriistona. Vuonna 2007 rikostutkimukset lopetettiin, koska tuolloin kyseinen teko rikosoikeudellisesti vanheni. Tutkintaa jatkettiin tämänkin jälkeen kadonneen henkilön etsintänä.

Heinäkuussa 2008 Espoon poliisin väkivaltarikosyksikön tutkija ja KRP:n edustaja tapasivat Nadia Boudeldjan Luxemburgissa. Tapaamisen aikana varmistuttiin hänen henkilöllisyydestään. Tapaamisessa mukana oli myös Nadian äiti.

Tapaaminen järjestyi sen jälkeen kun täysi-ikäinen Nadia oli ottanut yhteyttä äitiinsä. Pitkään jatkuneen sähköpostikirjeenvaihdon jälkeen saatiin luotua hänen kanssaan sellainen luottamus, että hän oli halukas tapaamiseen ja asian saattamiseen päätökseen.

Kaappauksesta, nykyisestä asuinpaikastaan tai kuluneiden vuosien tapahtumista Nadia Bouteldja ei halunnut kertoa poliisille mitään.

(MTV3)

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.