Mainos
Mainos

Yle: Huhu joukkokokoontumisesta kiertää, Helsingin poliisi vahvistaa joukkojaan lauantai-illalle

Helsingin poliisi vahvistaa joukkojaan huomisillaksi kaupungille, kertoo Yle. Ylen mukaan poliisi varautuu ennalta uudenvuodenyön kaltaisiin joukkohäirintätapauksiin.

Perussuomalaisten äänenkannattaja Suomen Uutiset kertoi nettisivuillaan, että vastaanottokeskuksissa on levinnyt viestejä, joissa turvapaikanhakijoita kehotetaan saapumaan Helsingin keskustaan lauantai-iltana kello kahdeksalta.

– Se, onko kyseessä huhu, onko kyseessä varteenotettava asia, yhtä kaikki, kun ajatellaan sitä, mitä uutenavuotena tapahtui, en pidä yhtään mahdottomana, että tämänkaltaisia vastaavia tapauksia tapahtuisi myös nyt kuluvana viikonloppuna, sanoo rikosylitarkastaja Juha Laaksonen Helsingin poliisista Ylelle.

Laaksonen kertoo Ylelle, että poliisi on selvittänyt huhuja, mutta ei ole saanut vielä vahvistusta mahdolliselle joukkokokoontumiselle.

– On tietysti niin, että kun peilataan tätä tilannetta uuteenvuoteen, sen pohjalta leikkiin ei kannata lähteä, Laaksonen jatkaa ja korostaa, että kyse on lähinnä varotoimesta, sillä "viikonloppu on Helsingissä muutenkin vilkas".

Helsingin poliisi kertoi viime kuun lopussa, että se tutkii 15 rikosilmoitusta (yksi raiskaus, kaksi raiskauksen yritystä ja 12 seksuaalista ahdistelutapausta) uudenvuodenyön tapahtumista.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme