Mainos
Mainos

Yle: Käräjillä puidaan 1800-luvulla tehtyä sopimusta – kuinka kauan on ikuisesti?

Keski-Suomen käräjäoikeudessa puidaan sopimusriitaa, joka juontaa juurensa vuoteen 1895. Asiasta kertoo Yle. Jutun pääkäsittely alkoi tänään.  

Yle kertoo, että vuonna 1895 nykyisen Metsä Boardin edeltäjäyhtiö osti kiinteistökaupoilla kaksi koskiosuutta myllyineen. Kauppakirjoissa on rahallisen korvauksen lisäksi korvaukseksi määritelty "ikuiset jauhatusoikeudet" jakokuntiin kuuluneille taloille. Nyt käräjillä kysytäänkin: Kuinka kauan on ikuisesti?

Metsä Board onkin hoitanut ikuista velvoitettaan aina vuoteen 2011. Silloin yhtiö irtisanoi yksipuolisesti kotitarvejauhatusoikeuden.

19 kantajaa on riitauttanut asian. He vaativat, että Metsä Board joko jatkaa jauhatusta tai maksaa mittavat korvaukset kullekin kantajalle. Korvausten kokonaissumma kohoaa yli 5,6 miljoonaan euroon. Yksi kantajista on Ylen mukaan MTK:n valtuuskunnan puheenjohtaja Tommi Lunttila.

Kantajien mukaan sopimuksen toinen osapuoli ei voi yksipuolisesti lopettaa sopimuksen kestoa. Metsä Board puolestaan katsoo, että sillä on ollut oikeus irtisanoa sopimus. Nyt Metsä Board tarjoaa vain murusia vaateista.

 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme