Mainos
Mainos

Yle: Lieksan ensimmäinen tummaihoinen taksikuski hakattiin – poliisi epäilee motiivia rasistiseksi

Pohjois-Karjalassa Lieksan ensimmäinen tummaihoinen taksikuski pahoinpideltiin lähes heti, kertoo Yle. 

Somaliassa syntynyt, Suomeen vuonna 2008 muuttanut mies ehti ajaa taksia Lieksassa vain pari kuukautta ennen pahoinpitelyä.

Poliisi tutkii Ylen mukaan toissa viikonloppuna tapahtunutta pahoinpitelyä rasistisena rikoksena. Poliisi tutkii tapausta pahoinpitelynä, laittomana uhkauksena ja lievänä petoksena. 

Ylen haastattelema taksikuski kertoo, että hän on paikallisissa aiheuttanut ihmetystä aikaisemminkin. Ensimmäinen tummaihoinen taksikuski on herättänyt paljon kysymyksiä.

Toissa viikonloppuna taksinkuljettaja ajoi Ylen haastattelun mukaan yövuoroa ja joutui heti vuoronsa alussa viemään yhden asiakkaan takaisin keskustaan uhkailun takia. 

– Lähdin ajamaan ja hän sanoi minua koko matkan ajan neekeriksi. Käännyin ja toin hänet takaisin keskustaan ja hän ilmoitti ettei hän maksa siitä mitään, Abdi-niminen taksinkuljettaja kertoo Ylelle. Ylen mukaan kyydissä ollut mies uhkasi myös tappaa kuljettajan.

Taksinkuljettaja ilmoittaa asiasta poliisille. Aamuyöllä hän heitti kaksi ulkopaikkakuntalaista miestä kotiinsa. Pahoinpitely tapahtui talon pihalla, kun toinen miehistä kävi kuljettajaan kiinni. 

Ylen haastatteleman taksinkuljettajan mukaan lyöntien lisäksi hänet yritettiin heittää myös jokeen. Pahoinpitely kesti arviolta 15 minuuttia. 

Taksissa ei ollut turvakameraa, joka vaikeuttaa poliisin mukaan tapauksen tutkintaa. Taksiliitto arvioi Ylelle, että taksinkuljettajien pahoinpitelyt ovat erittäin harvinaisia.

– Oikeus sitten myöhemmin harkitsee, mitkä seikat asiassa ovat merkittäviä ja mitkä eivät. Mutta tapaus on erittäin surullinen kaiken kaikkiaan. Kun ihminen haluaa tehdä työtä ja sitten käy näin, valittelee tutkinnanjohtaja Antti Arponen Itä-Suomen poliisista Ylelle.

Lue Ylen juttu täältä.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme