Mainos
Mainos

Yle: Puukotuksen pääepäilty halusi liittyä Isisiin ja kutsui suomalaisia vääräuskoisiksi – varoituksia ei otettu tosissaan

Turun puukotuksen pääepäillystä Abderrahman Mechkahista varoitettiin Pansion vastaanottokeskuksen johtoa useasti, kertoo Yle.

Ylen haastattelemat pääepäillyn vastaanottokeskuksessa tunteneet lähteet kertovat hänen puhuneen suomalaisista vääräuskoisina ja kyselleen neuvoja Isisiin liittymisestä.

Lähteiden mukaan marokkolaismies kuunteli matkapuhelimestaan usein radikaaleja saarnoja. Eräälle lähteelle Mechkah oli kertonut tappaneensa jonkun Marokossa. Myös Suomessa hän uhkaili tappamisella usein suuttuessaan.

Lähteet kertovat pääepäillyn myös esiintyneen väärällä iällä ja nimellä. Hänen arvioidaan olevan oikeasti yli 20-vuotias.

Ylen lähteiden mukaan Mechkahista varoitettiin vastaanottokeskuksen johtoa monta kertaa. Varoitukset ovat koskeneet hänen kiinnostustaan Isisiin, uhkaavaa käytöstään ja huumeiden käyttöään. Ensimmäiset varoitukset annettiin tämän vuoden tammikuussa.

Vataanottokeskuksen johtaja Heimo Nurmi kommentoi Ylelle, että asia vietiin eteenpäin poliisille.

– Tällainen viesti ei ole arkipäivää ja veimme sen eteenpäin poliisille. En usko, että tilanteessa on ollut vähättelyä tai väärinymmärrystä. Kun huoli on herännyt, se on otettu vakavasti, Nurmi kommentoi.

Nurmi kertoo, ettei ole kuullut, että poliisi olisi ottanut Meckahin erityistarkkailuun.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme