Mainos
Mainos

Yle: Syyskuusta lähtien noin 70-100 turvapaikanhakijaa epäiltyinä seksuaalirikoksista

Syyskuusta lähtien seksuaalirikoksista epäiltynä on ollut ainakin 73 turvapaikanhakijaa, kertoo Yle. Tiedot perustuvat poliisilaitosten tilastoihin. Tilastot kattavat kaikki seksuaalirikokset lievistä ahdisteluista törkeisiin raiskauksiin ja ajanjakson viime syksystä lähes tähän päivään.

Turvapaikanhakijoita on kirjattu epäillyiksi yli 100. Heistä kuitenkin joka neljäs on jäänyt tuntemattomaksi, eli henkilön turvapaikanhakijuudesta ei ole varmaa tietoa. Poliisi perustelee kirjauksiaan sillä, että on ollut jokin syy epäillä, että mahdolliset tekijät saattavat olla juuri turvapaikanhakijoita.

Jos verrataan kaikkia Ylen kokoaman tilaston rikosnimikkeitä ja lopetettuja tutkintoja kaikkiin saman ajanjakson seksuaalirikoslukuihin, turvapaikanhakijoita koskevien tapausten osuus niistä on noin 7-8 prosenttia.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot